Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği tarafından Atatürk Konferans Salonu’nda ‘Yoğun Bakımda Güncel Yaklaşımlar’ başlıklı bir sempozyum gerçekleştirildi.
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay'da, üniversite hastanesinin tüm zorluklara rağmen sağlık hizmetini aksatmadan sürdürdüğünü vurgulayan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, sempozyumdaki konuşmasında kriz sürecinde yaşananları ve verilen insanüstü mücadeleyi göz yaşları içinde anlattı.
"Kaybedecek neyimiz kalmıştı?" sözleriyle konuşmasına damga vuran Rektör Eren, hem kendisinin hem de birçok hastane çalışanının yakınlarını kaybetmesine rağmen görevi bırakmadığının altın çizdi. Rektör Eren, “Benim rektör yardımcım, özel kalemim, kardeşim vefat etti. Ama biz yine de görevimizin başındaydık. Çünkü bu şehirde sağlık hizmeti almak artık bir lüks değil, yaşamak için bir zorunluluktu.” dedi.
BAHANE DEĞİL SAĞLIK HİZMETİ ÜRETİLDİ
Depremde özel hastanelerin yıkıldığını, devlet hastanesinin kullanılamaz hale geldiğini, üniversite hastanesinin de hasar gördüğünü belirten Rektör Eren, hastaneyi tahliye ettikten sonra sağlık hizmetini otoparkta kurulan sahra hastanesinde devam ettirdiklerini söyledi. “Ne personel eksikliği, ne malzeme yetersizliği bizi durdurabildi. Bahane üretmedik, sağlık hizmeti ürettik” dedi.
TADİLAT SÜRERKEN AMELİYAT YAPILDI
Deprem sonrası hastane binasında başlayan tadilatla birlikte hizmet de aralıksız devam etti. Bir tarafta güçlendirme ve onarım çalışmaları yapılırken, diğer tarafta yoğun bakım ve ameliyatlar sürdü. “Bu dünyada örneği zor bulunan bir başarıdır” diyen Rektör Eren, "Ameliyathanelerimizi modernize ettik, yoğun bakım kapasitemizi iki katına çıkardık. Çatımız akmıyor, yangın sistemlerimiz kuruldu, tüm eksikleri tamamladık" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
ABDULVAHİT GÜRASLAN