Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesindeki Uluslararası Medya Koordinatörlüğünün 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla 14-18 Temmuz'da Ankara ve İstanbul'da düzenlediği kapsamlı medya programına 200 gazeteci katıldı.
15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında FETÖ ile yapılan mücadelenin tüm yönleriyle aktarılması amacıyla Türkiye’den 81 gazeteci ve 119 yabancı basın mensupları olmak üzere 200 gazeteci için Ankara ve İstanbul’da bilgilendirme programı düzenlendi.
Programın Ankara ayağında gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Müze Müdürü Ali Haydar Atalar FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin kapsamlı bilgi verdi. Müzede darbe girişimine ilişkin görsel ve işitsel çalışmalar, şehit ve gazilere ait özel eşyalar ile Türkiye’deki darbeler ve dünyadaki sömürgecilik tarihine dair bölümler yer alıyor. Ziyaretçileri ilk olarak darbecilerin tankla ezdiği bir otomobil karşılıyor müze duvarlarında o geceye ait videolar gösterilirken, darbecilere karşı bedenleriyle siper olan şehitlerin ayakkabıları ve darbe gecesiyle özdeşleşmiş eşyalar camekanlarda sergileniyor.
15 TEMMUZ HAFIZA, ADALET VE GELECEK" PANELİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğin 2. gününde 15 Temmuz Hafıza, Adalet ve Gelecek konulu panel büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundular.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, panelin ana başlıkları olan "hafıza, adalet ve gelecek" kavramlarının çok iyi tespit edildiğini vurguladı.
DEMOKRASİ NÖBETLERİ ÖRNEK GÖSTERİLECEK DURUMDUR
15 Temmuz'un Türkiye tarihine altın harflerle kazınan kutlu bir demokrasi ve istiklal zaferi olduğunu, o gün Türk milletinin, iradesine zincir vurulamayacağını, bir kez daha tüm dünyaya ilan ettiğini belirten İletişim Başkanı Duran, 15 Temmuz'u takip eden günlerde, milletin geceler boyu demokrasi nöbetleri tutarak, yüksek bir siyasal bilinç ortaya koyduğunu ifade etti.
İletişim Başkanı Duran, bu toplumsal seferberliğin dünya demokrasi tarihinde pek rastlanmayan bir kararlılık olduğunu söyledi.
Programa, 81 ilin yanı sıra Macaristan, İsveç, Birleşik Krallık, ABD, Sırbistan, Güney Kore, Azerbaycan, Türkmenistan, Senegal, Etiyopya, Nijerya, Kamerun, Kırgızistan, Malezya, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Kazakistan, Fransa, İsviçre, Almanya, Uganda, Kenya, Gürcistan, Bulgaristan, Avusturya, Burundi, Gambiya, Gana, Tanzanya, Bosna Hersek, Rusya, Özbekistan, Fas, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Katar, Moritanya, Tunus, Lübnan, Kuveyt ve KKTC'den medya mensupları katıldı.
(Haber Merkezi)
ABDULVAHİT GÜRASLAN