Reyhanlı Barajı’nda DSİ tarafından yürütülen dolgu, filtre ve iletim yapıları çalışmaları hızla ilerliyor. Amik Ovası’nda 584 bin dekar tarım arazisine can suyu verecek projedeki bu çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı İsmail Karabulut ile DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak’tan oluşan heyet, Hatay’daki "Reyhanlı Barajı Deprem Hasarı Rehabilitasyonu" çalışmalarını yerinde inceledi.
Heyet, sahada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Proje kapsamında, 2025 yılı içinde barajda yürütülen rehabilitasyon kazı ve dolgu işlemlerinin tamamlanması, ayrıca filtre kum ve çakıl, kaya dolgu ve riprap imalatlarının bitirilerek rezervuarın faaliyete alınmasının hedeflendiği belirtildi.
Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'na can verecek
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan, çalışmalarda fiziki gerçekleşme oranının yüzde 70’e ulaştığını ifade ederek, “Reyhanlı Barajı, 200 bin dekar tarım arazisinin taşkından korunmasını sağlarken, aynı zamanda Amik Ovası’nda 584 bin 640 dekar alanın tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip” dedi.
Karasu Regülatörü Projesi de yerinde incelendi
DSİ heyeti, daha sonra Hatay Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım inşaatında da incelemelerde bulundu. Proje ile Karasu Nehri’nden Reyhanlı Barajı’na saniyede 50 metreküp su aktarılması planlandığı kaydedildi. Off-stream tipinde projelendirilen bu takviye tesisibib, Reyhanlı Barajı’nın ana su kaynağı olarak görev yapacağı bildirildi.
Projeler masaya yatırıldı
İncelemelerin ardından şantiye sahalarında yapılan toplantılarda, projelerin ilerleyişi detaylı şekilde değerlendirildi. DSİ yetkilileri, çalışmaların planlanan takvime uygun biçimde sürdürüldüğünü belirtti.
(Haber Merkezi)
Güncel
Yayınlanma: 06 Temmuz 2025 - 14:09
Amik Ovası'na hayat verecek barajda çalışmalar hız kesmiyor
Güncel
06 Temmuz 2025 - 14:09
İlginizi Çekebilir